dimarts, 7 de desembre del 2010

L’absurda mort de Randy Rhoads


Després d’una breu etapa amb el grup Quiet Riot, Randy Rhoads es va fer mundialment famós quan va passar a ser el guitarrista del nou grup d’Ozzy Osbourne, que començava la seva carrera en solitari després de la seva coneguda etapa amb Black Sabbath. El 18 de març de 1982 el grup va fer un concert a Knoxville i va emprendre el viatge cap a Orlando per tocar en un festival. Després de conduir durant bona part de la nit, la banda es va aturar a la propietat d’un conegut a Florida. Allà hi havia una petita pista d’aterratge amb uns quants helicòpters i avionetes.

El conductor de l’autobús de la gira, Andrew Aycock, era un pilot certificat i va convèncer el teclista i el mànager de la banda per volar una estona i divertir-se. El vol va aterrar sense cap problema. Aleshores Aycock va convidar a Rhoads i a la maquilladora Rachel Youngblood a pujar a l’avioneta (l’Ozzy encara es pregunta com és que van acceptar, perquè segons sembla a tots dos els aterria volar) i van començar a passar molt a prop de l’autobús per fer una broma als que estaven a dins, amb tanta mala sort que, a la tercera passada, l’ala esquerra va tocar la part superior del vehicle i va anar a parar al garatge d’una mansió propera, on va explotar.

L’Ozzy va córrer fins a l’interior de l’edifici en flames per intentar salvar-los, però va ser inútil. Els tres ocupants de l’avioneta van morir a l’instant. Poc després es va descobrir que el pilot havia consumit cocaïna i que tenia caducat el permís de vol.

Ahir, 6 de desembre de 2010, Randy Rhoads hagués fet 54 anys si no hagués pres la decisió de pujar a aquella avioneta. En el moment de la seva mort només en tenia 25, però a pesar de la seva curta carrera és considerat una gran influència per a nombrosos guitarristes de heavy metal. Us deixo amb la cançó Crazy Train (corresponent al primer disc en solitari d’Ozzy Osbourne, Blizzard of Ozz), on podem gaudir d’un dels seus solos més recordats:


2 comentaris:

  1. Quin canvi el cantant! Blonde Power!!!!

    ResponElimina
  2. Altres temps! Ell també va ser jove, tot i que veient-lo ara qualsevol ho diria. Ozzy forever!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails