dissabte, 3 de gener del 2015

El primer any a Munic

Dins de les diferents branques del periodisme, no es pot dir precisament que l’esportiva sigui una de les més destacades a nivell qualitatiu. Només cal veure (i escoltar) les tertúlies futbolístiques per adonar-nos del baix nivell (a vegades ínfim) de la majoria de representants de la professió. Però evidentment, també hi ha periodistes esportius no només dignes, sinó molt bons. En Martí Perarnau seria un d’ells, i quan vaig saber que havia escrit un llibre sobre en Pep Guardiola no vaig dubtar gaire a comprar-me’l.

Durant tota la temporada 2013-2014, el periodista català ha tingut accés total a les instal·lacions del Bayern de Munic, inclòs l’interior del vestidor i les dependències reservades a jugadors, tècnics i directius. Herr Pep, doncs, resumeix el primer any d’en Pep Guardiola a l’equip bavarès, des del moment de la seva presentació com a nou entrenador fins al final de la temporada, amb la disputa de la Copa d’Alemanya. Serem testimonis privilegiats del dia a dia de l’entrenador català: veurem com prepara els entrenaments, com analitza el rival al qual s’ha d’enfrontar en el proper partit, com viu els post partits, quina és la seva filosofia futbolística i com l’aplica, la seva relació amb els jugadors, etc. L’autor també ha buscat les opinions dels seus col·laboradors més propers, com el segon entrenador Domènec Torrent, el preparador físic Lorenzo Buenaventura o la seva mà dreta Manel Estiarte, i entre tots ens ajudaran a fer-nos una idea de la manera de treballar que té en Pep Guardiola. Perarnau tampoc s’oblida dels jugadors i directius del club muniquès, als quals també ha demanat la seva opinió sobre la influència que ha tingut el de Santpedor no només en l’equip, sinó en el futbol alemany.


Malgrat que la gran majoria d’aspectes personals que s’expliquen en el llibre sobre Guardiola ja m’eren bastant coneguts abans de llegir-lo (passió -i obsessió- pel futbol, perfeccionisme, dedicació exclusiva, màxima atenció als detalls, etc.), Herr Pep és una obra molt interessant per veure com funciona per dins un equip de la màxima categoria del futbol europeu, i quina és la metodologia de treball d’un dels millors entrenadors que ha donat mai aquest esport. Potser se li podria criticar una certa repetició d’alguns conceptes i temes, la qual cosa provoca que el nombre de pàgines segurament sigui una mica més alt del necessari. En qualsevol cas, un llibre molt recomanable no només per a admiradors d’en Pep Guardiola, sinó per a qualsevol aficionat al futbol en general.

Pep Guardiola i Martí Perarnau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails