dimarts, 11 de gener del 2011

Què premia la Pilota d’Or?

La polèmica i la sorpresa estan servides: Lionel Messi ha guanyat la Pilota d’Or superant als dos favorits, els seus companys Xavi Hernández i Andrés Iniesta. Per què polèmica, si ningú dubta que és el millor jugador del món? No és això el que premia aquest trofeu? Doncs potser no. I quins criteris se segueixen per atorgar-lo?

En primer lloc, si el criteri ha de ser premiar al millor jugador del món l’any en qüestió, i quan dic millor vull dir el que té més tècnica, el que marca la diferència, el més decisiu, aquell al qual els entrenadors de l’equip contrari sempre deixarien a fora i només de pensar-hi els hi ve mal de cap, aleshores pocs poden discutir que el premi ha de ser per Messi. No hi ha ningú tan desequilibrant com ell en el panorama futbolístic mundial.

Però clar, si mirem enrere veurem que fa quatre anys li van donar el premi a Fabio Cannavaro, un bon defensa però que evidentment com a jugador no es pot ni comparar amb l’astre argentí del Barça. Aleshores potser és que en realitat es valoren més els títols guanyats, i en especial el Mundial? Perquè siguem sincers, pràcticament es pot dir que l’italià va guanyar la Pilota per la seva actuació mundialista. Si és així, per què aquest any no li han donat a Xavi? Campió del Mundial, campió de lliga amb el Barça i peça fonamental tant de la selecció espanyola com dels blaugranes.

Personalment, crec que el que s’hauria de tenir en compte és la trajectòria del jugador durant la temporada, el pes específic que ha tingut en el seu equip i els títols que ha guanyat. I en aquest cas, sentint-ho molt pels culers, el guanyador indiscutible hauria d’haver estat Wesley Sneijder: campió de Copa, Lliga i Champions amb l’Inter de Milà, i finalista del Mundial amb Holanda. Si fem servir aquest criteri, doncs, l’holandès es queda sol i ningú li fa ombra.

De la mateixa manera, em sembla increïble que a l’equip ideal de l’any 2010 hi hagi Cristiano Ronaldo (que l’any passat no va guanyar res de res) i en canvi n’hagi quedat fora Diego Milito, que a més de guanyar els mateixos trofeus que Sneijder amb l’equip milanista, va ser màxim golejador i proclamat millor jugador de la Champions, a més de marcar els dos gols a la final que van permetre al seu equip tornar a regnar a Europa 45 anys després.

Per tant, i resumint, el que haurien de fer els senyors de la FIFA i de France Football és aclarir-se d’una vegada i fer saber a tothom, de manera clara i definida, quin criteri es fa servir per concedir el trofeu individual més desitjat del món futboler. Potser així ens evitarem polèmiques innecessàries com la d’aquest any, que sentint segons quins mitjans sembla que li hagin donat el premi a un jugador de regional...

Simply the best...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails