dilluns, 28 de maig del 2012

Guitarres heavy i gaites


De barreges d’estils musicals n’hi ha de múltiples i variades, i al llarg dels anys he pogut escoltar força de tot. Ben poques, però, són tan sorprenents com la que ens plantegen els alemanys In Extremo: música medieval i heavy metal. El seu origen és la unió de dos projectes musicals diferents, un de música medieval i l’altre d’un grup de rock, que actuaven en diversos festivals i mercats medievals fins que l’any 1995 van decidir unir-se sota un mateix nom. La banda, doncs, presenta la típica formació rockera de veu, guitarra, baix i bateria, però a més hi afegeix instruments típics medievals com ara la gralla, la gaita, l’arpa o el dulcimer, que sovint es fabriquen ells mateixos. La indumentària que llueixen als concerts també està d’acord amb la música que toquen, i els seus membres fan servir noms ficticis.

Una altra de les seves característiques més destacades és el gran nombre d’idiomes que fan servir per a les seves cançons. Les composicions originals de la banda són cantades en alemany, però el seu repertori també inclou peces tradicionals de l’Edat Mitjana i el Renaixement, i en aquest cas se’ls pot sentir cantant en anglès, hebreu, castellà, gaèlic, islandès, gallec, occità, llatí o dialectes alemanys arcaics, entre altres.

En resum, una proposta musical original i atractiva, especialment en les seves espectaculars i animades actuacions en directe, molt treballades i que sovint inclouen diversos efectes pirotècnics que permeten veure al bateria tocar el seu instrument totalment envoltat de flames o al cantant expulsant foc per la boca.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails