divendres, 18 d’octubre del 2013

Karma negatiu

La veritat és que desconec si, de la mateixa manera que tenim assumit que existeix “la cançó de l’estiu”, també podríem parlar del concepte/categoria de “llibre de l’estiu”, entès com aquella obra literària escrita sense més pretensions que la d’entretenir i fer passar una bona estona sense haver-se d’esprémer massa la matèria gris.

Maldito karma en seria un bon exemple. Ens explica la història de la Kim Lange, una famosa presentadora de la televisió alemanya que un bon dia mor quan li cau el vàter d’una estació espacial russa al cim del cap. Com que a la seva vida no s’ha portat massa bé amb els seus familiars ni amb els seus companys de feina, es troba amb la desagradable sorpresa que s’ha reencarnat en el cos d’una formiga. El mateix Buda en persona li explica que si vol tornar a ser humana haurà d’anar acumulant bon karma (fent bones accions) per anar-se reencarnant cada vegada en un animal “superior” (cuc de terra, conill porquí, vaca, gos...). Lògicament, però, el camí està ple d’entrebancs...

Escrit amb molt sentit de l’humor, Maldito karma ha tingut un gran èxit a Alemanya (el país natal del seu autor, el periodista i guionista David Safier) i també a altres països. El llibre és una mica irregular, ja que alterna moments realment divertits i d’un humor amb força mala llet, amb d’altres més fluixos i gairebé infantils. De rerefons, com es pot deduir del seu argument, també tenim un missatge moral que ens vol fer veure la importància de portar-nos bé amb la gent que ens envolta i de saber quines haurien de ser les prioritats de la nostra vida. Com dèiem al principi, es tracta d’un llibre fresc, ràpid de llegir, desenfadat i ideal per distreure’s.

David Safier

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails