dimecres, 9 d’octubre del 2013

Molt més que ombres xineses

Qui no ha jugat mai a les ombres xineses (o almenys les ha vist fer)? Aquesta curiosa pràctica consisteix en col·locar les mans entre una paret i un llum i anar-les canviant de posició per tal de projectar ombres que representen diferents objectes o éssers vius. El seu origen és molt antic (es calcula que uns 5000 anys abans de Crist), i a pesar del seu nom no prové de la Xina sinó de l’illa de Java, a Indonèsia. L’evolució d’aquesta pràctica va donar origen al que es va anomenar “teatre d’ombres”, que es va fer molt popular arreu del món.

I precisament teatre d’ombres (combinat amb una mica de dansa) és el que fa el grup hongarès Attraction, que ha aconseguit una merescuda fama després de guanyar l’última edició del popular concurs televisiu anglès Britain’s Got Talent, el passat mes de juny. El dia del seu debut, els vuit membres del grup van deixar absolutament embadalits al públic i al jurat amb la seva interpretació, on no es limitaven només a crear figures amb les seves ombres sinó que també explicaven una història, senzilla però emotiva: una parella que es troba sota un pont, s’enamora, es casa i té un fill. Però poc després esclata la guerra...



Personalment, quan ho vaig veure vaig quedar tan sorprès i admirat com el públic que omplia el plató i com els quatre membres del jurat (només heu de veure les cares). Hores i hores d’assajos, talent i creativitat a dojo. Una autèntica meravella, i un premi més que merescut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails