dilluns, 3 de febrer del 2014

Despullant la música

Com ja he explicat alguna altra vegada en aquest mateix bloc, sovint tinc la sensació que m’assabento de les coses quan ja fa temps que estan passant. Com per exemple, un dels últims fenòmens que han aparegut a Internet i que es coneix com a shredding.

El shredding, que en anglès voldria dir “triturar”, consisteix en agafar un videoclip d’algun artista o grup famós, treure-li el so i després tornar-li a posar, però reduït a la mínima expressió i afegint-hi un toc humorístic: veus desafinades, guitarres elèctriques sense amplificador, picar de mans exagerat, bateries fora de ritme, etc. Això sí, les veus i instruments estan ben sincronitzats, tot i que la melodia no sempre és identificable.

Un dels primers exemples que hi va haver a YouTube va ser el popular tema dels Beach Boys I Get Around. Aquesta seria la versió original:



I aquesta la versió shredded:



A mig camí entre la ximpleria absoluta i la curiositat musical, la veritat és que m’he passat una bona estona mirant vídeos shredded. Perquè, com us podeu imaginar, el fenomen s’ha estès i molts músics aficionats s’han animat a penjar les seves peculiars versions de temes famosos. Només cal visitar YouTube i buscar “shred”, quedareu parats del pilot de temes que hi ha. Podem pensar que tot plegat és obra de gent que té poca feina... però també és veritat que hi ha gent que té poca feina i no fa res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails