dilluns, 13 d’octubre del 2014

Scorpions, o com començar un concert


Tot i que ara fa temps que no he tingut l’oportunitat d’anar a cap concert dels considerats “grans”, la veritat és que si miro el meu historial no em puc queixar, ni molt menys. M’agraden molts tipus de música i per sort al llarg de la meva vida he vist en directe a músics excepcionals, cadascun dins de la seva especialitat. Però si miro enrere, m’adono que una bona part dels concerts als que he anat són de hard rock i heavy metal.

Si hi ha una característica comuna d’aquests tipus de concerts és que tots comencen amb un tema potent, per fer vibrar al públic des de bon principi i intentar aconseguir una complicitat entre el grup i els espectadors que es perllongui al llarg de tota l’actuació. Aquesta setmana m’ha agafat la nostàlgia i he tornat a escoltar el sensacional disc en directe World Wide Live dels alemanys Scorpions, que comença d’una manera que reflecteix perfectament el que acabo de dir.

Aquesta gravació de l’any 1985 recollia una sèrie de temes enregistrats durant la gira de presentació del novè disc en estudi de la banda, Love at First Sting, publicat un any abans i sens dubte un dels seus treballs més aconseguits. Incloïa algunes de les peces més conegudes de la seva trajectòria, com ara Bad Boys Running Wild, Rock You Like a Hurricane, Big City Nights o la famosíssima balada Still Loving You. En aquest disc també hi trobàvem Coming Home, que en la versió d’estudi comença amb un ritme tranquil i pausat, però de cop i volta canvia totalment de registre i es converteix en una peça d’autèntic hard rock. En directe, la banda prescindia dels primers minuts de la cançó i la començava a partir del moment en que s’accelerava, la qual cosa la convertia en ideal per iniciar els concerts.


Si a la potència musical hi afegim la lletra, amb frases com ara “és fantàstic estar aquí i veure-us a tots”, “per mi és com tornar a casa”, “salteu als seients, aixequeu les mans”, “crideu, deixeu-me sentir que sou aquí” o “com més embogiu demanant rock’n roll, més fort tocarem”, el resultat no pot ser un altre que un públic entregat des del primer moment i una manera perfecta de començar el show. A partir d’aquí, els Scorpions ja tenien els espectadors a la butxaca i podien anar desgranant tot el seu repertori, aquesta barreja de temes potents i melodioses balades que els han convertit en un dels grups més famosos i exitosos de la història.

Pura energia. Adrenalina sonora. Vitamines musicals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails