diumenge, 21 de març del 2010

Molt més que drogues i alcohol

Si llegim les revistes o mirem els programes del cor, a vegades sembla que Amy Winehouse no hagi fet mai més res que no sigui beure alcohol, drogar-se o córrer despullada pels passadissos dels hotels on s’allotja. La veritat és que aquesta vessant de la seva vida no m’importa en absolut, i per això avui m’agradaria reivindicar-la musicalment.

I és que aquesta noia britànica, a més dels escàndols, també ens ha deixat dos discos més que destacables: Frank (2003) i, sobretot, Back to Black (2006). Per aquest últim ha guanyat nombrosos premis, com ara el BRIT Award 2007 com a millor artista britànica o 5 premis Grammy 2008, entre ells millor àlbum i millor cançó de l’any per Rehab. El seu estil barreja jazz, soul, rhythm and blues, rock and roll i ska, i la seva poderosa veu de contralt ha estat molt alabada per la crítica musical. És una de les principals responsables de la revifada que ha fet la música soul i de l’augment de la popularitat de les cantants femenines.

Sembla ser, però, que el seu comportament autodestructiu finalment comença a afectar la seva carrera musical, i per exemple ha hagut d’ajornar la gravació del seu proper disc. Esperem que es recuperi i que ens torni a deixar peces tan rodones com aquesta:

2 comentaris:

  1. M'encanta l'Amy! 100% d'acord amb el que dius... És molt més del que s'explica als cuore's... I bona elecció, You know I'm no good és genial (tot i que no puc veure el vídeo...)

    ResponElimina
  2. Ja està arreglat, problemes amb el Youtube i el copyright. Queda una mica petit, però fent clic al botó de baix a la dreta es pot veure a pantalla sencera.

    Gràcies per comentar!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails