diumenge, 23 d’octubre del 2011

Adéu a les armes


Dijous passat, 20 d’octubre de 2011, la banda terrorista ETA va anunciar mitjançant un comunicat el cessament definitiu de la seva activitat armada. Enrere queden més de cinquanta anys d’activitats violentes, assassinats, segrestos i extorsions que han marcat l’existència de la societat espanyola al llarg de tot aquest temps.

Després de la notícia, de seguida vaig recordar un petit curtmetratge creat l’any 2001 pel director i guionista de cinema Javier Fesser, que em va impactar profundament el dia que el vaig veure. En menys d’un minut condensa magistralment una situació que per desgràcia han hagut de patir moltes famílies d’aquest país al llarg d’aquest mig segle d’existència de la banda. Una organització que, si mai va tenir raó en les seves reivindicacions, la va perdre el dia que va assassinar el primer innocent.

Com a petit homenatge i record per a les víctimes, i amb el desig que mai més ningú hagi d’anar pel carrer amb por i mirant cap enrere, avui m’agradaria compartir aquest vídeo amb tots vosaltres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails